«per sempre més, sargantanes al sol» — Reedició en LP del primer àlbum (15/12/23)

iep!
una mica de nostàlgia, de record, d’enyor:
a can Bankrobber han anunciat la RE-edició del nostre primer disc: «i les sargantanes al sol» en vinil!
Era l’únic disc que no s’havia editat en format LP i estem, estic, molt feliç de poder afegir aquest fòssil a la nostra discografia!
Aquest disc el vaig grabar a finals del 2008 a casa, a ca l’eril, no tenia estudi, ho vaig fer al menjador.
El disc el vam tocar amb en David Paco, Lluis Rueda, Daniel Diaz i Dani Domènech.
Les flautes les va fer la Marina Varela que també ens acompanyava a molts concerts, era com una fada del bosc.
També hi canten les meves germanes, els meus nebots que eren petitíssims i fan morir de riure, la meva mare, la Mariona, el Joan Codina…
També va tocar alguna guitarra en Ramon Porta, qui també va fer el disseny interior i contraportada del disc, amb fotos del Benet.
Reescoltant ara el disc m’ha fet riure, m’ha fet plorar, m’ha fet recordar i m’ha semblat entranyable.
Segurament no és el disc que més em representa, però de ben segur sense aquest disc no seria qui soc, ni el petit de cal eril seria qui és.
Allà va començar tot.
L’Edu Vila va fer la portada, el vaig conèixer una nit a l’Heliogàbal, va ser connexió mística instàntania, des de llavors ell ha fet totes les portades dels discs de l’Eril. Vam mesclar-lo en un dia amb en mestre Sergio Perez a l’estudi d’en Jens Neumaier a Gràcia, qui em va dir, «Joan, està bé aquest disc perqué és agradable d’escoltar, els discs han de ser agradables d’escoltar».
Des d’aquell dia sempre que faig un disc nostre o d’altri penso i aplico aquesta frase. El mastering el va fer el super Ives Roussel, un treball finíssim. El dia que vaig fer la cançó «els meus peücs» anava a veure un concert del joan miquel oliver i li vaig portar una maqueta però no em va fer ni punyetero cas jajajaja.
En fi, serveixi aquest rotllo patatero per anunciar que el proper 15 de desembre sortirà aquesta edició en vinil i que les primeres copies van amb una bossa mostassa amb la sargantana estampada guapissimes.
I que moltes gràcies a tots els que vareu fer possible aquest disc, ara i per sempre més
sargantanes al sol.

Fotos de helena torrent, benet ruiz – dibuix edu vila

Podeu Comprar-lo aquí:

I les sargantanes al sol (reedició en vinil 2023)